Afsluiting jubileumjaar
   

 

Filmproducties over kunst en
cultuur in Alkmaar en regio.

     
 

Afsluiting jubileumjaar met jong aanstormend talent

De jonge Alkmaarse filmmaakster Rashel van der Schaaf timmert flink aan de weg. In 2020 studeerde ze af aan de HKU in Utrecht met de kort film over de Donau ‘Ich bin der Fluß’. Deze film werd ook op het Nederlands filmfestival getoond. Na haar examen nam ze deel aan het filmeducatieproject Art Department. De films van de deelnemers worden op NPO2extra uitgezonden. Rashel maakte tot nu 3 films met veelal een Alkmaarse connectie. Kijk hier naar de korte films van dit Alkmaarse filmtalent!

 

Het archief van een meester

Componist Jeremy van der Waard streeft ernaar om 10.000 uur aan muziek te besteden en hier een meester in te worden. Overstijgt hij hiermee zichzelf of heeft hij de weg naar creatieve vrijheid gevonden? Eén van de films van het filmeducatieproject Art Department.

 

Bekijk de film

 

Waar Gaat De Tijd Heen

De tijd tikt. Onverbiddelijk. Dwingend. Het reist altijd met je mee. Waar je ook gaat. De korte film Waar Gaat De Tijd Heen is geïnspireerd op de film Son of Rambow. Deze film was eerder dit jaar het voorprogramma van de Alkmaarse Openluchtbioscoop in Park de Kwekerij. Waar Gaat De Tijd Heen is gemaakt in het kader van het project Filmchallenge 'En...Actie!'.

 

Bekijk de film

 

Altaar voor de Aarde

Iedereen gaat gaat anders om met klimaatverandering. In Altaar voor de Aarde wordt geopperd om de aarde ‘rouwbaar’ te maken zodat wij haar een anders waarderen. De mens als vitaal onderdeel van de aarde in plaats van verbruiker. Doc072 maakte deze korte documentaire mogelijk.

 

Bekijk de film

 


 

KunstNetTV in december bij de lokale omroepen

In december bij StreekStadCentraal (dagelijks om 10 en 22 uur) en Be@tTV (ma, woe en za om 15.30 3n 20.30 uur) aandacht voor het muurschilderij van Alkmaarder, tekenaar en schilder Jaap Molenkamp (broeder Donatianus). Hij schilderde na de oorlog een muurschildering in een voormalige jongensschool waarbij het begrip Vrijheid centraal staat. Met recht Alkmaars cultureel erfgoed! Hier bekijken

 


 

Historisch terugblikken

KunstNetTV maakt al 25 jaar filmproducties over kunst en cultuur in Alkmaar en directe omgeving. Zo ook over de geschiedenis van Alkmaar. In deze decembermaand schenken wij extra aandacht aan deze films. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar een Alkmaars oorlogsdrama, de Ringersfabriek, het voormalige JeugTheaterWerkplaats of een zeer getalenteerde drummer. Veel kijkplezier!

 


 

Doneren en belastingvoordelen

Ben je nog geen vriend van KunstNetTV of ken je iemand die ook een vriend van KunstNetTV wil zijn? Meer informatie klik hier

Mail naar info@kunstnet.tv en geef je alsnog op als vriend en donateur. Je ontvangt een bevestiging van je aanmelding. Gewoon doen!

 


 

Fijne feestdagen en een uiterst voorspoedig en gezond nieuwjaar!


 

 

 

 
     
   
 
     
  Neem eens een kijkje op onze website: www.kunstnet.tv
 
     
   

 

Partners van KunstNetTV:   

Halstad Centraal