Kunstenaars over de 'Paardenparade'
   

 

Filmproducties over kunst en
cultuur in Alkmaar en regio.

     
 

De Paardenparade nader toegelicht

Zaterdag 10 september a.s. is het Open Monumentendag. Die dag worden op initiatief van de Stichting Paardenparade de kunstwerken van Hellen van Meene en Rob Scholte nader bekeken en toegelicht. De Paardenparade is een verbindende beeldenroute door de regio Alkmaar, Graft-De Rijp, Schermer, Bergen en Heiloo. KunstNetTV filmde eerder 8 kunstenaars en vroeg naar hun verhaal achter het kunstwerk, de manier van werken en keuze voor een bepaalde locatie. bekijk uitzending

 

Het kunstwerk van Hellen van Meene

in Egmond aan Zee (foto: KunstNetTV)

 

Stichting Paardenparade nodigt belangstellenden uit om op zaterdag 10 september, tijdens de Open Monumentendag, de kunstwerken van Hellen van Meene en Rob Scholte nader te bekijken. Om 12.30 bespreken de burgemeesters van Bergen en Heiloo, mevr. Hafkamp en dhr. Romeyn, met Hellen en aanwezigen de betekenis van de plaats waar het paard staat en het ontwerp. Om 14.00 uur worden in Heiloo, voor het rijksmonument St.Willibrordus aan de Kennemerstraatweg, het kunstwerk van Rob Scholte en de bijzondere locatie nader toegelicht. Hierbij is ook is mevr. van Putten, raad van bestuur GGZ-NHN, aanwezig.

 

20 jaar KunstNetTV: jubileumfeest op 27 oktober!

KunstnetTV legt met videoproducties al 20 jaar de kunst & cultuurwereld van Alkmaar vast. Zo maakt KunstNetTV kunst toegankelijk voor iedereen die in Alkmaar en omstreken woont. Vanaf september blikken we terug op het rijke archief. Zoals bijvoorbeeld met dit item over de Dames Vlaanderen. Op 27 oktober a.s. wordt 20 jaar KunstNetTV feestelijk gevierd in Filmhuis Alkmaar. Alle oud-medewerkers, culturele instellingen, kunstenaars en artiesten die ooit voor de KNTV-camera hebben gestaan ontvangen een uitnodiging om dit heugelijke feit te vieren. Houd je e-mail dus goed in de gaten en zet dit alvast met KOEIENLETTERS vet in je agenda!

 

KunstNetTV op Facebook 
Klik hier om onze Facebook pagina te bekijken. Vergeet ons niet te liken!

 

Gratis aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld je hier gratis aan voor de nieuwsbrief!


Uitzendingen op Alkmaar Centraal:

Dagelijks om 10.00 uur en 22.00 uur

Uitzendingen op BE@TTV:
Iedere maandag, woensdag en zaterdag om 15.30 en 20.30 uur

 

Meer zien?

Kijk dan eens in het KunstNet archief


Uitzending gemist?

Ga naar www.kunstnet.tv of mail je suggesties naar info@kunstnet.tv

 
     
   
 
     
  Neem eens een kijkje op onze website: www.kunstnet.tv
 
     
   

 

Partners van KunstNetTV: