De Toegift
   

 

Filmproducties over kunst en
cultuur in Alkmaar en regio.

     
 

‘Toegift’ laatste productie Nachtwerk

Stichting Nachtwerk stopt na 25 jaar. Peter Thoes, oprichter van Nachtwerk, produceerde bekende muziektheaterstukken zoals Triplos en de opera’s Trijn en Drebbel. Met het eenmalige korte festival ‘Toegift’ in Theater de Vest en de theaterzaal van Artiance neemt Nachtwerk afscheid van het publiek. Klik hier voor meer informatie over dit bijzondere eenmalige festival.

 


Fragmenten uit de opera Trijn (foto: aangeleverd)

 

KunstNetTV maakte in 2003 een reportage over Trijn, de opera, in de oude kaasfabriek Eyssen. Interviews met de solisten Karin ten Cate, Sabine Kersten en dirigent Paul Valk en filmopnamen van de voorstelling. Vanaf 27 januari staat de reportage online. In 1997 maakte Peter Thoes
de voorstelling Triplos. KunstNetTV diepte de voorstelling uit het archief. Ook deze voorstelling is nu online te bekijken. De opera's Trijn en Drebbel worden voorafgaand en tijdens de Toegift integraal op Halstad Centraal uitgezonden. Vanaf 27 januari Trijn. Drebbel is vanaf 3 februari dagelijks te zien.

 

Thé Lau speelde de hoofdrol in Drebbel

(foto: aangeleverd)

 

Op de KunstNetTV homepage staan meer filmpjes met o.a. filmopnamen van de voorstelling Lopend Zand en een filmpje uit de serie De Kunstroute waarin het werk van Van Hoeken Thoes architecten wordt belicht.

 

Uitzendingen 'Trijn' en 'Drebbel' op Halstad Centraal:

Dagelijks om 10.00 uur en 22.00 uur

Uitzendingen 'De Citadel' ode aan Simeon ten Holt op Be@tTV:

Iedere maandag, woensdag en zaterdag om 15.30 en 20.30 uur

 


 


 

 
     
   
 
     
  Neem eens een kijkje op onze website: www.kunstnet.tv
 
     
   

 

Partners van KunstNetTV:   

Halstad Centraal