De magie van muziek
   

 

Filmproducties over kunst en
cultuur in Alkmaar en regio.

     
 

De magie van muziek

In de Grote Kerk interviewde KunstNetTV vier begenadigde musici over hun liefde voor muziek en de keuze voor een bepaald instrument. De organisten Pieter van Dijk en Frank van Wijk, stadsbeiaardier Christiaan Winter en de Theorbe (luit) bespeler Mike Fentross vertellen over de geschiedenis van hun geliefde muziekinstrument, hun passie voor muziek en bespelen hun instrument. Allen traden op bij het unieke Lindegrachtconcert op 10 juli dit jaar. bekijk uitzending

 


De organisten Pieter van Dijk

en Frank van Wijk (foto: KunstNetTV)

 

Wanneer word je geraakt door muziek en… wat wil je overbrengen bij de luisteraar? Het Lindegrachtconcert was een bijzonder concert omdat totaal verschillende instrumenten op een hoogst ongebruikelijke manier met elkaar werden gecombineerd. bekijk uitzending

 

Stadsbeiaardier Christiaan Winter

(foto: KunstNetTV)

 

Aandacht voor musici uit Alkmaar e.o.

Aansluitend op het Lindengrachtconcert is er op de KunstNetTV homepage dit keer veel aandacht voor uitvoerende musici in de klassieke muziek. Kijk bijvoorbeeld naar een item over organist, dirigent en muziekdocent Kees Bornewasser (1925-2015) of de veelzijdige organiste en blokfluitiste Eline Keijzer en haar liefde voor oude muziek.

 

Kees Bornewasser (foto: KunstNetTV)

 

Oproep aan een gulle gever

Een onbekende gulle gever deed in april een schenking maar gaf daarbij zijn of haar emailadres niet door. Mail alsnog je emailadres via info@kunstnet.tv zodat wij je voor een vriendenbijeenkomst in het najaar kunnen uitnodigen!

 

Word ook vriend van KunstNetTV

KunstNetTV maakt elk jaar bijna 10 korte documentaires over interessante kunstenaars, musici of theatermakers die in Alkmaar of de omgeving wonen. Die documentaires kosten niet alleen tijd maar ook geld. Wil je de films van KunstNetTV ook niet missen? Word dan vriend van KunstNetTV!.
Kijk hier hoe je dat kunt doen.

 

Uitzendingen 'Magie van muziek' op Alkmaar Centraal:

Elke dag om 10.00 uur en 22.00 uur

Uitzendingen 'Magie van muziek' op Be@tTV:

Maandag, woensdag en zaterdag om 15.30 en 20.30 uur

 

Gratis aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld je hier gratis aan voor de nieuwsbrief!

 

 


 

 
     
   
 
     
  Neem eens een kijkje op onze website: www.kunstnet.tv
 
     
   

 

Partners van KunstNetTV:   

Halstad Centraal