KunstNetTV en 'de goeie ouwe tijd'
   

 

Filmproducties over kunst en
cultuur in Alkmaar en regio.

     
 

Historische bouw Alkmaarse woonwijk Rochdale

De KunstNetTV homepage staat dit keer in het teken van de dertiger jaren. ‘Hoe Rochdale bouwt 1929 -1931’ werd gemaakt door architect en amateurfilmer P. van der List. In samenwerking met het Regionaal Archief Alkmaar voorzag KunstNetTV deze stomme film van commentaar en muziek. Nu de film bekijken

 


De wijk Rochdale in aanbouw (foto: aangeleverd)

 

‘Hoe Rochdale bouwt 1929 – 1931’ laat gedetailleerd zien hoe de Alkmaarse woonwijk bekijk deze uitzending in opdracht van woningbouwvereniging Rochdale tot stand kwam. Van bouwtekeningen tot aankoop van bouwgrond, het bouwrijp maken van het bouwterrein, de bouw zelf en de uiteindelijke bewoning.

 

Historisch zomerkamp Alkmaarse padvinders op Be@tTV

Van 1918 tot 1931 was padvindersvereniging ‘De Kaninefaten’ de enige padvindersgroep in Alkmaar. Het verenigingsgebouw ‘Kaninefatum’ stond destijds in de Alkmaarse Westerhout. De film laat zien hoe de padvinders in 1935 hun zomerkamp in Valkenswaard doorbrachten.

 

De scouts verzamelen zich voor station Alkmaar

(foto: aangeleverd)

 

Je deed veel, leerde van alles en geen dag was hetzelfde’ zou een scout later zeggen. Deze historische film is, met expertise van het Regionaal Archief Alkmaar, door KunstNetTV voorzien van commentaar en muziek.

 

KunstNetTV en de 'goeie ouwe tijd...'

Een gezicht. Een geur. Een ingrijpende gebeurtenis. Nostalgische gevoelens gaan vaak gepaard met vervlogen herinneringen. Jeugdsentiment. Niets blijft immers hetzelfde. Je kunt daarbij soms het gevoel hebben iets belangrijks of dierbaars te hebben verloren. Voor veel mensen heeft nostalgie de functie om grip te krijgen op het huidige leven of terug te kijken in de tijd. Toen alles misschien relaxter en overzichtelijker was. Nostalgie roept niet alleen negatieve emoties op maar ook warme gevoelens... met een glimlach. Laat je met een lach en een traan onderdompelen in 'de goeie ouwe tijd' en ga meteen naar de KunstNetTV homepage Veel kijkplezier!

 

KunstNetTV na de zomervakantie

KunstNetTV gaat vanaf 1 juli op vakantie. In september zijn we weer terug. Waarmee? Onderstaande foto's geven je alvast een idee... 

 

KunstNetTV in een atoombunker...

 

Met Harry de Raad bij een bijzondere

muurschildering...

 

Door de ogen van dichter/kunstenaar

Elly Stolwijk...

 

KunstNetTV wenst iedereen een fijne vakantie. We zien je graag terug in het nieuwe seizoen!

 

Uitzendingen 'Kaninefaten' op Halstad Centraal:

Dagelijks om 10.00 uur en 22.00 uur

Uitzendingen 'Rochdale' op Be@tTV:

Iedere maandag, woensdag en zaterdag om 15.30 en 20.30 uur

 

 
     
   
 
     
  Neem eens een kijkje op onze website: www.kunstnet.tv
 
     
   

 

Partners van KunstNetTV:   

Halstad Centraal