Victoriefonds Cultuurprijs Letteren
   

 

Filmproducties over kunst en
cultuur in Alkmaar en regio.

     
 

Victoriefonds Cultuurprijs editie 2020

De derde genomineerde letteren Renske Jonkman

stelt zich voor


Op zondag 4 oktober wordt de Victoriefonds Cultuurprijs Letteren in de Cultuurkoepel in Heiloo uitgereikt. Iedereen die bij de uitreiking aanwezig wil zijn, is van harte welkom.

 

Kijk op www.victoriefondscultuurprijs.nl om je aan te melden

 

Deze week stelt genomineerde Renske Jonkman zich met een kort filmpje voor. nu kijken

 


Renske Jonkman

(foto: aangeleverd)

 

Renske Jonkman (Alkmaar, 1982) groeide op in Heerhugowaard. Ze studeerde Nederlandse Taal & Cultuur. Haar literaire loopbaan begon met het winnen van de Lowlands Schrijfwedstrijd in 2009.

Renske's debuutroman 'Zo gaan we niet met elkaar om' (2011) werd lovend ontvangen door pers en publiek, die haar talent, humor en observatiekracht roemen. Het boek werd in 2012 terecht genomineerd voor de belangrijke Academia Debutantenprijs en de Vrouw & Proza Debuutprijs 2010-2012.

In 2015 maakte Renske Jonkman furore met haar tweede roman, 'Gibraltar'. De Volkskrant omschreef de roman als hét vrouwelijke antwoord op de door mannen gedomineerde roadnovel.

Dichter bij huis zijn haar columns voor Trouw, waarin ze schrijft over haar leven op het platteland, in de polder tussen boeren en natuurbeschermers. Met de laarzen in de polderklei is Renske Jonkman chroniqueur van het landschap, met de grutto’s en fazanten, boeren, jagers en kinderen, waar de tijd stil lijkt te staan. Ze werkt aan een derde boek dat zich hier afspeelt. bekijk uitzending


Uitzendingen 'Victoriefonds Cultuurprijs Letteren' op Halstad Centraal: Dagelijks om 10.00 uur en 22.00 uur

Uitzendingen 'Victoriefonds Cultuurprijs Letteren'' op Be@tTV:

Iedere maandag, woensdag en zaterdag om 15.30 en 20.30 uur

 

 

 

 
     
   
 
     
  Neem eens een kijkje op onze website: www.kunstnet.tv
 
     
   

 

Partners van KunstNetTV:   

Halstad Centraal