Victoriefonds Cultuurprijs Letteren
   

 

Filmproducties over kunst en
cultuur in Alkmaar en regio.

     
 

Victoriefonds Cultuurprijs editie 2020

De tweede genomineerde letteren Hannah van Wieringen

stelt zich voor

 

Op zondag 4 oktober 2020 wordt de Victoriefonds Cultuurprijs Letteren in de Cultuurkoepel in Heiloo uitgereikt. Iedereen die bij de uitreiking aanwezig wil zijn is van harte welkom!

 

Kijk op www.victoriefondscultuurprijs.nl om je aan te melden.

 

Deze week stelt genomineerde Hannah van Wieringen zich met een kort filmpje voor. Nu kijken

 


Hannah van Wieringen (foto: Dim Balsem)

 

Hannah van Wieringen (1982) groeide op in het Noord-Hollandse Driehuizen en studeerde Writing for Performance in Utrecht. Ze viel op met de eenakters Reiger ex Machina ( 2007) en Lege Plek (2008). Daarna volgde Er moet licht zijn (2010) bij Toneelgroep Oostpool.

Haar romandebuut ‘De kermis van Gravezuid” verscheen in 2012 bij uitgeverij De Harmonie. Het boek beschrijft de bewoners van een klein dorp in de kop van Noord-Holland rond de jaarlijkse dorpskermis. Een sterk debuut dat maar liefst voor vier prijzen werd genomineerd en waarmee de schrijfster de Academica Literatuurprijs ontving.

Voor 'hier kijken wij naar' (2014), haar poëziedebuut en tot nu toe enige dichtbundel, werd ze genomineerd voor de C. Buddingh-prijs. De bundel werd bekroond met de Het Liegend Konijn Debuutprijs. In 2015 verscheen haar tweede roman ‘Prijs de dag voordat de avond valt’. In deze roman maken we kennis met de bizarre, intrigerende en supersnelle emotionele ontwikkeling van Eddy. Hannah van Wieringen excelleert niet alleen in poëzie of proza maar ook in de toneelstukken die zij schrijft. bekijk uitzending

Uitzendingen 'Victoriefonds Cultuurprijs Letteren' op Halstad Centraal: Dagelijks om 10.00 uur en 22.00 uur

Uitzendingen 'Victoriefonds Cultuurprijs Letteren' op Be@tTV:

Iedere maandag, woensdag en zaterdag om 15.30 en 20.30 uur

 

 

 

 

 

 

 
     
   
 
     
  Neem eens een kijkje op onze website: www.kunstnet.tv
 
     
   

 

Partners van KunstNetTV:   

Halstad Centraal