Buitententoonstelling 'Bede-Vaart'
   

 

Filmproducties over kunst en
cultuur in Alkmaar en regio.

     
 

Opmaat naar buitententoonstelling ‘Bede-Vaart’

De buitententoonstelling Bede-Vaart is een initiatief van Kunstuitleen Alkmaar die door curator Jaap Velserboer vorm is gegeven. Omdat de Grote Kerk 500 jaar bestaat wordt de route over het Bolwerk met 14 kunstwerken van 12 kunstenaars omgetoverd tot een omgekeerde korte versie van de bedevaart naar Santiago de Compostela. bekijk uitzending

 


Kunstenaar Anno Dijkstra in

zijn atelier (foto: KunstNetTV)

 

KunstNetTV filmde in de ateliers van kunstenaars Elisabet Stienstra en Anno Dijkstra terwijl ze een kunstwerk voor Bede-Vaart maken. Presentator Paula Dekker sprak met beide kunstenaars over hun werk, inspiratie en deelname aan deze kunstmanifestatie en bezocht met hen de plek waar hun werk komt te staan. Op het Bolwerk interviewde ze curator Jaap Velserboer. Bede-Vaart is van 24 juni t/m 9 september te bezichtigen.bekijk uitzending

 

Kunstenaar Elisabet Stienstra (foto: KunstNetTV)

 

Word jij ook vriend van KunstNetTV?

Al meer dan 20 iaar maakt KunstNetTV korte films over Kunst & Cultuur uit Alkmaar en de regio. Het maken van die korte films kost niet alleen tijd, maar ook geld.Om de films te kunnen blijven maken, hebben we vrienden nodig. Vrienden die KunstNetTV elk jaar financieel willen ondersteunen en zo zorgen voor de continuïteit van de producties die we maken.

 

Wil je ook dat KunstNetTV je door de producties die we maken op de hoogte houdt van alle interessante kunstenaars, musici of theatermakers die hier in de stad of omgeving wonen? Klik dan nu op de iDealknop op de homepage en maak een bijdrage aan ons over. Voor 20 euro (of meer) per jaar ben je al vriend van KunstNetTV. Elk jaar willen we een speciale avond voor de vrienden organiseren waar je kennis kunt maken met een filmmaker of iemand uit de televisiewereld die in deze omgeving woont.

 

Stuur deze nieuwsbrief door aan je vrienden, familie of kennissen die ook in Kunst & Cultuur geïnteresseerd zijn. We vinden het heel fijn als je dat wilt doen. Alvast bedankt!

 

Beeldende kunst en openbare ruimte

Aansluitend op het nieuwe item over de kunstmanifestatie 'Bede-Vaart' staat onze homepage dit keer in het teken van beeldende kunst. KunstNetTV heeft door de jaren heen regelmatig kunstenaars gevolgd bij het ontstaan van een kunstwerk. Wat komt er bij kijken? Welke keuzes moet je als kunstenaar maken en wat fascineert dermate dat het een terugkerend thema in zijn of haar werk wordt? Daarom o.a. aandacht voor de uitgesproken ideeën van beeldend kunstenaar Dirk Meijer Maar ook het werk van de Kunstwacht. Hoe maak je kunstwerken buiten eigenlijk schoon?

 

Buitententoonstelling 'Bede-Vaart' op Alkmaar Centraal:

Dagelijks om 10.00 uur en 22.00 uur

Buitententoonstelling 'Bede-Vaart' op Be@tTV:

Maandag, woensdag en zaterdag om 15.30 en 20.30 uur

 

Uitzending gemist?

Ga naar www.kunstnet.tv of mail je suggesties naar info@kunstnet.tv

 

 
     
   
 
     
  Neem eens een kijkje op onze website: www.kunstnet.tv
 
     
   

 

Partners van KunstNetTV:   

Halstad Centraal