Nieuwsbrief Piet Tauber

   

 

Filmproducties over kunst en
cultuur in Alkmaar en regio.

     
 

De ruimtelijke structuren van Piet Tauber

Vanaf 1 september zendt KunstNetTV een gefilmd interview uit 2002 met de Alkmaarse architect Piet Tauber uit. Ook in Alkmaar heeft hij veel gebouwd. Tien september start zijn oeuvre-tentoonstelling in de foyer van de Vest.

 


Architect Piet Tauber (foto: Sander Nanne)

 

Pieter Hendricus Tauber (16 april 1927, Oudorp) studeerde in 1953 af aan de TU Delft. In 1955 vestigde hij zich als zelfstandig architect in Alkmaar. Zijn oeuvre omvat onder meer het voormalige gerechtsgebouw, het oude postkantoor aan de Bagijnenstraat en de telefooncentrale in Overdie. Een aantal van zijn gebouwen is inmiddels gesloopt. Andere gebouwen zijn door Tauber en zijn zoon Frans gerenoveerd.

 

Het oude postkantoor aan de

Bagijnenstraat (foto: aangeleverd)

 

Piet Tauber was wars van modes en stelde vakmanschap boven alles. Hij was traditioneel qua vormgeving en modern omdat hij geen beroep deed op historische vormen. Zijn werk was niet altijd onomstreden. Voor veel Alkmaarse architecten was zijn architectenbureau een leerschool. Zo ook voor twee mede-oprichters van KunstNetTV! Bekijk uitzending

 

KunstNet zoekt medewerkers!

Voor de realisatie van producties is KunstNet op zoek naar regisseurs en cameramensen. Voor beide vrijwillige functies is enige ervaring gewenst. Ook wil KunstNet in contact komen met een ervaren specialist PR en communicatie. Klik hier voor meer informatie.

 

Gratis aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld je hier gratis aan voor de nieuwsbrief!


Uitzendingen op Alkmaar Centraal:

Dagelijks om 10.00 uur en 22.00 uur

 

Meer zien?

Kijk dan eens in het KunstNet archief


Uitzending gemist?

Ga naar www.kunstnet.tv of mail je suggesties naar info@kunstnet.tv

 
     
   
 
     
  Neem eens een kijkje op onze website: www.kunstnet.tv
 
     
   

 

Partners van KunstNetTV: