In Memoriam Anton Dekker
   

 

Filmproducties over kunst en
cultuur in Alkmaar en regio.

     
 

In Memoriam beeldend kunstenaar Anton Dekker

30 december j.l. overleed beeldend kunstenaar Anton Dekker op 49-jarige leeftijd. Hij bouwde al 20 jaar installaties in openbare ruimte en was geïnteresseerd in de invloed die tijd heeft op objecten, gebouwen, landschappen en mensen. In 2011 interviewde KunstNetTV Anton Dekker in HAL13 voor het project 'Draaistroom.' Hij bouwde toen samen met vader Cor een beeldende installatie van verouderde elektrotechnische materialen uit zijn vaders opslag.

 


Anton Dekker (foto: aangeleverd)

 

Anton Dekker onderzocht en experimenteerde op diverse gebieden met een speelse, humoristische en soms romantische blik. Hij voelde zich aangetrokken tot vervallen plekken die hun bestemming hebben verloren of een radicale transformatie ondergaan. Zoals in 2007 nabij de Alkmaarse oostelijke ring, waar Radio Orbino zich een maand lang richtte op de stroom automobilisten en omwonenden. Of het project CV waarbij een gesloopte cv-installatie in een kerk minutieus werd gereconstrueerd. Als een functionerend hart- en vaatsysteem hing het zonder lichaam in de ruimte.

 

Project 'Draaistroom' (foto: aangeleverd)

 

Als zoon van een elektricien was Anton Dekker gefascineerd door licht en elektrotechniek. Kenmerkend voor zijn werk zijn beelden als Interventie Lantaarnpaal TL, Lightbillboard, Vivo, Sealed box en De TL-krant. Het project 'Draaistroom' gaat over de relatie tussen vader en zoon, emotionele waarden en identiteit. Want alles is verbonden aan een herinnering...

 

Project 'Draaistroom'

Klik hier voor het KunstNetTV interview met beeldend kunstenaar Anton Dekker uit 2011.

 

Meer zien?

Kijk dan eens in het KunstNet archief


Uitzending gemist?

Ga naar www.kunstnet.tv of mail je suggesties naar info@kunstnet.tv

 
     
   
 
     
  Neem eens een kijkje op onze website: www.kunstnet.tv
 
     
   

 

Partners van KunstNetTV: